ČAMAC TIKVICE - UKUSNO I ZDRAVO

ČAMAC TIKVICE

( 3.7 od 5 )
Loading...
  • 0 mPriprema
  • 0 mKuvanje
  • 0 mSpremno
Odštampaj recept

Sa dolaskom proleća,moj organizam ima potrebu za što laganijom hranom i za što više povrća.Uglavnom se svaki moj ručak sastoji od kombinacije povrća i mesa,ali tako da povrće preovladava .Tako je i sa ovim receptom čamac tikvice.Iskoristila sam to što su pijace pune sremuša i dodala sam ga ovom jelu.Sremuš sadrži: vitamin C, karoten, etarsko ulje, alin, minerale itd. Idealan je za prolećno čišćenje organizma i jačanje imuniteta.

Sastojci:

  • 3 veće tikvice
  • 4 paradajza
  • 1 pileći file
  • nekoliko listova sremuša
  • so
  • biber
  • kurkuma

Priprema:

Operite tikvice, isecite ih na polovine i izdubite sredinu iz njih,kako bi ste dobili tikvicu u obliku čamca.Meni je bilo praktičnije da ih takve opet presečem na polovine.Obarite ih u vreloj vodi samo dva minuta,zatim ih izvadite iz vode.

Piletinu i paradajz iseckajte na sitne kockice i u tiganju na malo maslinovog ulja,izdinstajte prvo meso pa dodajte paradajz.Zatim dodajte sitno naseckan sremuš,kašičicu kurkume i so i biber po ukusu.Mešajte na tihoj vatri još par minuta,a zatim kašikom napunite tikvice i poredjajte ih u pleh obložen papirom za pečenje.

Stavite u rernu da se peku 20min na 180stepeni.

Ja sam uz ovaj ručak kao salatu poslužila rotkvice.

Prijatno!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x

Lost Password