ČOKO-BANANA TORTA BEZ GLUTENA,ŠEĆERA,JAJA I MLEČNIH PROIZVODA - UKUSNO I ZDRAVO

ČOKO-BANANA TORTA BEZ GLUTENA,ŠEĆERA,JAJA I MLEČNIH PROIZVODA

( 4.7 od 5 )
Loading...
  • 20 mPriprema
  • 0 mKuvanje
  • 60 mSpremno
Odštampaj recept

Ovog meseca sam proslavila svoj rodjendan,a on naravno nije mogao da prodje bez zdrave i ukusne sirove torte. Moji gosti su bili odusevljeni ukusom i ovo je torta koja će oduševiti i vas.

Sastojci:

  • Prva kora
  • Prvi karamel fil
  • Drugi fil

Korak po korak

  • Prvi korak:

    Par sati pre pripreme torte ostavite urme potopljene u vodi kako bi omekle i kako biste mogli da skinete ljuske sa njih.Zatim u blenderu umutite urme,mleveni lešnik,kakao i prstohvat himalajske soli.Na kraju dodajte sitno iseckane lešnike i promešajte.Kada se smesa u potpunosti poveže,nanesite je u okrugao kalup i dobro pritisnite prstima kako biste je svuda ravnomerno naneli.Od gore poredjate banane koje ste isekli na kolutove i pritisnite rukama kako bi se "zalepile " za koru.Stavite na kratko u zamrzivač da se stegne.

  • Drugi korak:

    Pomešajte u blenderu očišćene urme koje su prethodno bile potopljene u vodi sa bademovim puterom, medom,bademom i kokosovim uljem.Dodajte u fil suvo groždje i promešajte.Nanesite ovaj fil preko kore,pa preko fila poredjajte još jedan sloj banana i opet vratite u zamrzivač da se fil stegne.

  • Treći korak:

    Potopite semenke suncokreta u vodi i ostavite ih da odstoje par sati ili preko noći.Zatim ih izblendirajte u blenderu kako biste dobili kremastu smesu.U to dodajte med i kokosovo ulje ,još jednom izblendirajte kako bi se sastojci sjedinili.Na kraju dodajte sitno iseckanu zdravu čokoladu i kokos,sve promešajte,pa razlite ovaj fil preko torte.Ponovo vratite u zamrzivač da se stegne.

  • Četvrti korak

    Nakon najmanje pola sata u zamrzivaču izvadite tortu iz kalupa.Prelite je rastopljenom zdravom čokoladom.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x

Lost Password