ČOKOLADNA SLADOLED TORTA - UKUSNO I ZDRAVO

ČOKOLADNA SLADOLED TORTA

( 4.7 od 5 )
Loading...
  • 30 mPriprema
  • 0 mKuvanje
  • 60 mSpremno
Odštampaj recept

Sastojci:

  • Sastojci za koru:
  • Sastojci za prvi fil:
  • Sastojci za čokoladni fil:

Korak po korak

  • Prvi korak:

    Sameljite orahe,pa ih u multipraktiku pomešajte sa urmama koje su prethodno bile potopljene u vodi. Jako je bitno da urme dovoljno omeknu jer će upravo one povezati sve sastojke i dati finu teksturu kori od oraha.Dodajte kašiku kokosovog ulja i prstohvat soli. Kada se kora dobro poveže,nanesite je u okrugao kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Stavite na pola sata u zamrzivač.

  • Drugi korak:

    Indijski orah držite preko noći potopljen u vodi. Ujutru ga ocedite pa ga u blenderu umutite sa kokosovim mlekom ,medom i ekstraktom vanile. Potrebno je da dobijete krem bez bilo kakvih grudvica,pa ukoliko vam se krem nije dovoljno umutio to može značiti ili da niste dodali dovoljno tečnosti (vode ili kokosovog mleka) ili da vam blender nije dovoljno jak. Nanesite beli krem preko kore pa vratite u zamrzivač na pola sata.

  • Treći korak:

    Suve smokve i groždje takodje držite potopljene u vodi. Nakon nekoliko sati ih ocedite pa ih u multipraktiku dobro povežite sa kakaom,orasima,kokosovim šećerom i kokosovim uljem. Nanesite preko torte i drugi čokoladni fil. Pa ponovo vratite u zamrzivač da se stegne.

  • Četvrti korak

    Za kraj istopite čokoladu sa 85% kakaa ili domaću napravljenu pa prelite preko cele torte. 10minuta pre sečenja je izvadite iz zamrzivača.Od gore po želji poredjajte zdrave čokoladice.

  • NAPOMENA

    Držite je u frižideru ,a kako sam naziv kaže imaćete osećaj da istovremeno jedete i tortu i sladoled. Ja sam i u koru i u čokoladni fil dodala cimet jer ga obožavam u kombinaciji sa orasim,a vi ukoliko niste previliki ljubitelj cimeta možete ga izostaviti.

Komentari (4)

  • Sandra

    Ova čokoladna raw torta mi dsluje preukusno. Jedv čekam neki povod da je napravim onda javljam utiske.

  • Marija

    Zdravo! Sta moze da se koristi umesto kokosovog mleka i da li je potrebno ocistiti koru urmi? Prvi put ih koristim, pa nisam bas upucena.
    Unapred hvala na odgovoru!

    • Jelena Balac

      Zamena za kokosovo mleko moze biti bilo koje mleko od orasastih plodova ili semeki. Sto se tice kore od urmi ukoliko ih potopite preko noci i kora dovoljno omekne ne morate ljustiti,ali tekstura svakako bude lepsa kada se kora odstrani.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x

Lost Password