ČOKOLADNI KEKSIĆI SA KREMOM OD TAPIOKE - UKUSNO I ZDRAVO

ČOKOLADNI KEKSIĆI SA KREMOM OD TAPIOKE

( 0 od 5 )
Loading...
  • 0 mPriprema
  • 0 mKuvanje
  • 0 mSpremno
Odštampaj recept

Jedno od brašna koji se često koriste kod mene u kuhinji je tapioka brašno.Bez glutena je zato je praktično za sve one čija ishrana ne uključuje gluten.Tapioka je skrob koji se dobija iz korena biljke kasava (Manihot esculenta), poreklom iz Brazila.Iskoristila sam ovo brašno kako bih napravila ukusan krem,a zatim sam njime punila zdrave čokoladne keksiće.

Sastojci:

  • 2 čaše punomasnog kokosovog mleka
  • pola čaše tapioka brašna
  • malo ektrakta vanile
  • prstohvat stevije (ukoliko ne koristite stavite med)
  • zdravi čokoladni keksići

Priprema:

  1. Odvojite malo mleka i razmutite brašno u mleku.Ostatak mleka stavite na ringlu da provri sa prstohvatom stevije (izuzetno je slatka pa vodite računa da je ne stavite previše) .Umešajte brašno u to i skuvajte krem.Ukoliko vam bude previše gust dodajte tople vode da bi ste malo razredili krem.Ostavite da se ohladi.
  2. Kada se fil ohladi ,filujte keksiće sa kremom od tapioke,a preko fila poredjajte borovnice (ili neko drugo voće).
  3. Preko voća stavite još jedan čokoladni keksić.Recept za zdrave keksiće potražite ovde.

Prijatno!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x

Lost Password