Čokoladni rolat bez brašna, jaja,šećera i mlečnih proizvoda - UKUSNO I ZDRAVO

Čokoladni rolat bez brašna, jaja,šećera i mlečnih proizvoda

( 0 od 5 )
Loading...
  • 10 mPriprema
  • 20 mKuvanje
  • 60 mSpremno
Odštampaj recept

Sastojci:

Korak po korak

  • Prvi korak:

    Obarite batat i izgnječite ga.Sačekajte da se ohladi. Urme potopite u vodu na par sati,pa ih očistite i ukoliko imaju tvrdu opnu oljuštite ih. U blenderu pomešajte sastojke za prvu koru. Urme,kakao,šolju lešnika,malo kokosovog ulja. Namesite dobijenu smesu na papir za pečenje,preko stavite još jedan papir za pečenje,pa uz pomoć oklagije rastanjite koru.

  • Drugi korak:

    Pripremite drugu koru tako što ćete u blenderu pomešati batat,preostalu količinu mlevenog lešnika,kokos,malo stevije i kokosovo ulje. Razvucite što tanje drugu koru izmedju papira za pečenje na isti način kao i prvu.

  • Treći korak:

    Stavite obe kore na kratko zajedno sa papirom u frižider. Nakon 20minuta ih izvadite iz frizidera.Odvojite prvu čokoladnu koru od papira ali ostavite papir ispod kore. Zatim odvojite drugu koru od papira i stavite je preko prve kore. Uz pomoć papira na kome leži prva kora pažljivo uvijajte obe kore u rolat. Stavite u frižider da se stegne na kratko.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x

Lost Password