Za početak napravite marinadu od maslinovog ulja,meda,pomorandže,jabukovog sirćeta,belog luka i začina. Ostavite ćureće belo meso u marinadi na nekoliko sati ili preko noći. Nakon toga meso stavite u pekač i pecite pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U toku pečenja premažite ostatkom marinade meso,kako bi dobilo lepu boju. Ostavite meso da se blago prohladi kako biste lakše sekli.
U manju šerpicu stavite borovnice da se kuvaju sa malo vode.Dodajte prstohvat soli.Kada omeknu dodajte kašiku ghee maslaca i meda. Nastavite sa kuvanjem dok se sos ne zgusne.
Obarite krompir ili beli batat sa celerom. Dodajte mu so,bademovo mleko i ghee maslac pa sve zajedno izgnječite i pomešajte. Možete sve to raditi i sa mikserom.
Servirajte meso isečeno na tanke parčiće, pa ga prelite sosom od borovnica. Uz to poslužite pire od celera i krompira.