ĆURETINA U SOSU OD BOROVNICA SA PIREOM OD CELERA - UKUSNO I ZDRAVO

ĆURETINA U SOSU OD BOROVNICA SA PIREOM OD CELERA

( 3.7 od 5 )
Loading...
  • 15 mPriprema
  • 40 mKuvanje
  • 60 mSpremno
Odštampaj recept

Sastojci:

  • Sastojci:
  • Sastojci za sos od borovnica:
  • Sastojci za pire:

Korak po korak

  • Prvi korak:

    Za početak napravite marinadu od maslinovog ulja,meda,pomorandže,jabukovog sirćeta,belog luka i začina. Ostavite ćureće belo meso u marinadi na nekoliko sati ili preko noći. Nakon toga meso stavite u pekač i pecite pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U toku pečenja premažite ostatkom marinade meso,kako bi dobilo lepu boju. Ostavite meso da se blago prohladi kako biste lakše sekli.

  • Drugi korak:

    U manju šerpicu stavite borovnice da se kuvaju sa malo vode.Dodajte prstohvat soli.Kada omeknu dodajte kašiku ghee maslaca i meda. Nastavite sa kuvanjem dok se sos ne zgusne.

  • Treći korak:

    Obarite krompir ili beli batat sa celerom. Dodajte mu so,bademovo mleko i ghee maslac pa sve zajedno izgnječite i pomešajte. Možete sve to raditi i sa mikserom.

  • Četvrti korak

    Servirajte meso isečeno na tanke parčiće, pa ga prelite sosom od borovnica. Uz to poslužite pire od celera i krompira.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x

Lost Password