DJUVEČ SA KARFIOLOM - UKUSNO I ZDRAVO

DJUVEČ SA KARFIOLOM

( 4.5 od 5 )
Loading...
  • 15 mPriprema
  • 35 mKuvanje
  • 50 mSpremno
Odštampaj recept

 

Svi znamo da je velika umetnost ubaciti u ručak karfiol,pogotovu deci, da se previše ne bune,a to je takva šteta jer je neverovatno zdrav!

Inače Karfiol je izuzetno popularan kod osoba koje žele da smršaju jer ubrzava metabolizam i izbacuje toksine iz organizma.

Mnoga istraživanja dokazala su da je odličan u borbi protiv karcinoma dojke, debelog creva, pluća, jajnika i bešike.

Pored antioksidanata karfiol je veoma bogat i vitaminom C i upravo ova dva sastava ukombinaciji sprečavaju pojavu raka.
Takodje ovo povrće sadrži i veliku količinu magnezijuma!

 

 

Sastojci:

Korak po korak

  • Priprema:

    Sitno iseckati crni luk,praziluk i celer. Sve to dinstati na ghee maslacu(možete korititi i mast) Kada luk u potpunosti omekne,dodati sitno iseckan pileći file i dinstati minut,dva.Nakon toga dodati šargarepu i krompir iseckane na kockice i karfiol (karfiol stavite u secka ili procesor hrane dok ne dobijete velicinu kao pirinač). Naliti vodom i dinstati tako par minuta. Sve posoliti.Nakon toga sve sipati u vatrostalnu posudu. Po želji možete preliti kuvanim paradajzom (bez dodatka šećera), ili možete umutiti jedno žumance sa čašom kokosovog ili bademovog mleka. Staviti u rernu poklopljeno na 220 stepeni oko 25 min.Poslednjih 5 minuta skinuti poklopac da se sve zapeče.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x

Lost Password