Početkom prethodne godine neko vreme sam se hranila po principima Paleo ishrane,bez žitarica,bez mlečnih proizvoda i bez šećera,a ishrana mi se uglavnom bazirala na puno svežeg povrća,pomalo mesa,na voću i na orašastim plodovima od kojih sam pravila divne poslastice.Najveći izazov mi je bio kako da pronadjem hleb koji se može napraviti bez žitarica.Probala sam nekoliko recepata,a ovaj je pobedio.Paleo hleb od badema.Danas iako se ne hranim isključivo po principima paleo ishrane,mogu reći da se 90% moje ishrane upravo bazira na tim principima.
Bilo da ga jedete uz ručak ili pravite sendviče od njega garantujem vam da ćete uživati.
Brašno od badema i lanenog semena pravim sama u multipraktiku, ukoliko nešto tako još uvek nemate preporučujem vam da to nabavite, jer ukoliko planirate zdravo da se hranite biće vam od velike pomoći. Ja sam na tržištu pronašla jedan koji je za mene savršen, a i najjeftiniji je u odnosu na mnoge koji se trenutno reklamiraju. Ukoliko ste zainteresovani pošaljite mi poruku pa ću vam reći naziv. U velikoj posudi pomešajte brašno badema, brašno lanenog semena, laneno seme, so i sodu bikarbonu. 1. U šerpi istopite maslac i ostavite da se ohladi 5 minuta 2 . Sa silikonskom špatulom umutite maslac sa jajima, jabukovim sirćetom i grčkim jogurtom, a zatim nezno izmešajte mokre i suve sastojke da se napravi testo. Pazite da se ne meša previše da testo ne bi postalo gusto. 3, Kalup za hleb obložite papirom za pečenje, opet se poslužiti istim trikom sa kvašenjem papira, pa pecite otprilike oko 25 minuta na 180 stepeni.