Hvala što ste bili strpljivi i sačekali da iskucam recept. U trudnoći to ne ide baš lako. Treba naći udoban položaj i krenuti sa kucanjem. Pa otići do toaleta bar dva- tri puta. Pojesti nešto usput. Promeniti položaj još par puta,ustati po čašu vode i eto ga recept iskucan. Ove čokoladice su nastale tako što sam prethodne noći potopila urme u vodu. Znala sam da će mi biti neophodne,a sledećeg jutra sam pustila mašti na volju.
Potopila sam neki 20urmi,pola sam iskoritila za koru,a pola za karamel fil. Bitno je da onih 10koje koristite za fil oljuštite. Recept je u nastavku👇🏻
U blenderu pomešajte sve sastojke za koru pa dobijenu smesu nanesite u posudu koju ste obložili papirom za pečenje.Dobro pritisnite rukama kako biste je svuda ravnomerno naneli i u istom sloju.Stavite na kratko u zamrzivač.
Zatim u blenderu umutite sastojke za karamel fil. Pomešajte bademov puter sa oljuštenim urmama. Ukoliko nemate bademov puter odlično će vam poslužiti i susamov puter-tahini. Lakše se nalazi i cena mu je niža .Nanesite fil kašikom preko kore. I sve što ostane u posudi oližite jer je ovaj karamel fil preukusan, Stavite u zamrzivač na sat dva da se stegne.
Pripremite čokoladni preliv tako što ćete pomešati ili domaću pripremljenu čokoladu ili čokoladu sa 85% kakaa i tahini pastu. Secite zaledjene čokoladice i svaku uvaljajte u čokoladni preliv pa vratite na kratko u frižider ili zamrzivač da se stegnu.
Dusanka
Super su recdpti!
Jelena Balac
hvala!