Dezerti, Recepti

Karamel zdrave čokoladice

Sastojci:

10-15 natopljenih urmi
3-4 kašike sirovog kakao praha
1 kašika otopljenog kokosovog ulja
1 čaša mlevenih lešnika (vi po želji koristite bilo koje orašaste plodove)
Prstohvat morske soli

Prvi korak: U blenderu pomešajte sve sastojke za koru pa dobijenu smesu nanesite u posudu koju ste obložili papirom za pečenje.Dobro pritisnite rukama kako biste je svuda ravnomerno naneli i u istom sloju.Stavite na kratko u zamrzivač.
Drugi korak: Zatim u blenderu umutite sastojke za karamel fil. Pomešajte bademov puter sa oljuštenim urmama. Ukoliko nemate bademov puter odlično će vam poslužiti i susamov puter-tahini. Lakše se nalazi i cena mu je niža .Nanesite fil kašikom preko kore. I sve što ostane u posudi oližite jer je ovaj karamel fil preukusan, Stavite u zamrzivač na sat dva da se stegne.

Treći korak: Pripremite čokoladni preliv tako što ćete pomešati ili domaću pripremljenu čokoladu ili čokoladu sa 85% kakaa i tahini pastu. Secite zaledjene čokoladice i svaku uvaljajte u čokoladni preliv pa vratite na kratko u frižider ili zamrzivač da se stegnu.