Kari piletina - UKUSNO I ZDRAVO

Kari piletina

( 0 od 5 )
Loading...
  • 0 mPriprema
  • 0 mKuvanje
  • 0 mSpremno
Odštampaj recept

Evo jedne ideje za nedeljni ručak.Kari piletina.

Kada spremam jela sa mesom moram priznati da mi je piletina omiljena.Lako se kombinuje sa svim povrćem i uz nju idu gotovo svi začini.Ovoga puta koristila sam kari začin.On se dobija kao mešavina začina kurkume,korijandera,kumina,bosiljka,kardamona i crvene ljute paprike.Osim što je jako ukusan i daje jelu lepu boju ,on je istovremeno jedan od najzdravijih začina.Štiti naš imunološki sistem od bakterija,smanjuje bolove i upale,izbacuje toksine iz tela i usporava rast kancerogenih ćelija u ljudskom organizmu.

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka
  • 2 srednja paradajza
  • 1 veća jabuka
  • 3 pileća filea
  • limun
  • so
  • biber
  • začin kari
  • indijski orah

Priprema

Sve sastojke iseckajte na sitne kockice.Zatim na malo maslinovog ulja ili ukoliko želite još zdraviju varijantu onda na malo kokosovog ulja izdinstajte crni luk,zatim dodajte meso i jabuku i dinstajte par minuta uz povremeno mešanje.Zatim dodajte paradajz i nastavite sa dinstanjem. Pred sam kraj kada je meso pečeno,a jabuka i paradajz su omekšali dodajte kašičicu limuna,himalajsku so,prstohvat bibera i  kari začina po ukusu.Predlažem da za početak stavite jednu kašičicu začina,pa da probate,jer ćete lako dodati još.Ja sam na kraju dodala malo indijskog oraha i servirala.

Dekorisala sam sa ananasom i listićima kokosa.

Toliko je pikantno i ukusno,da će vam sigurno postati jedan od omiljenih načina spremanja piletine.

Prijatno!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x

Lost Password