Dezerti, Recepti

Kolač sa kruškama bez glutena i mlečnih proizvoda

Sastojci:

3/4 šoljice kokosovog brašna
3/4 šoljice mlevenog zlatnog lana
3/4 šoljice mlevenih oraha
2 -3jaja
1/2 kašičice sode bikarbone
1 kašičica jabukovog sirćeta
2 kašike meda ( ja sam koristila bagremov)
1 kašika kokosovog ulja (možete koristiti i ghee maslac)
3 veče oljuštene kruške i iseckane na tanke komade.

Prvi korak: Za početak oljuštite kruške i isecite na što tanje parčiće. Poredjajte ih na dno pleha u kome ćete peći kolač. Ja sam koristila okruglu silikonsku modlu.

Drugi korak: Pripremite testo tako što ćete za početak penasto umutiti jaja. Dodajte jabukovo sirće i sodu bikarbonu. Pa dodaje mleveni lan,orah i kokosovo brašno. Za merenje brašna koristite manju šoljicu. Pomešajte sve ručno i na kraju dodajte kašiku kokosovog ulja i 2 kašike meda. Nanesite testo rukama preko krušaka i dobro pritisnite.

Treći korak: Ukoliko su kruške tvrde trebaće im duže vremena da se ispeku. Zato predlažem ili da prvo kratko ubacite samo kruške u rernu ili da kolač kao i ja pečete na nižoj temperaturu oko 160 stepeni ali prekriven odgore,kako kora ne bi zagorela dok kruške ne omeknu.

Četvrti korak: Tako pokriven kolač pecite nekih 25min. Kada je gotov izvadite ga iz kalupa ali tako da sada testo bude dole,a kruške odgore. Primetićete da su kruške dobile lepu karamel boju,a to je zato što su se pekle u sopstvenom soku.