KOLAČ SA KRUŠKAMA BEZ GLUTENA I MLEČNIH PROIZVODA - UKUSNO I ZDRAVO

KOLAČ SA KRUŠKAMA BEZ GLUTENA I MLEČNIH PROIZVODA

( 5 od 5 )
Loading...
  • 20 mPriprema
  • 30 mKuvanje
  • 50 mSpremno
Odštampaj recept

Sastojci:

Korak po korak

  • Prvi korak:

    Za početak oljuštite kruške i isecite na što tanje parčiće. Poredjajte ih na dno pleha u kome ćete peći kolač. Ja sam koristila okruglu silikonsku modlu.

  • Drugi korak:

    Pripremite testo tako što ćete za početak penasto umutiti jaja. Dodajte jabukovo sirće i sodu bikarbonu. Pa dodaje mleveni lan,orah i kokosovo brašno. Za merenje brašna koristite manju šoljicu. Pomešajte sve ručno i na kraju dodajte kašiku kokosovog ulja i 2 kašike meda. Nanesite testo rukama preko krušaka i dobro pritisnite.

  • Treći korak:

    Ukoliko su kruške tvrde trebaće im duže vremena da se ispeku. Zato predlažem ili da prvo kratko ubacite samo kruške u rernu ili da kolač kao i ja pečete na nižoj temperaturu oko 160 stepeni ali prekriven odgore,kako kora ne bi zagorela dok kruške ne omeknu.

  • Četvrti korak

    Tako pokriven kolač pecite nekih 25min. Kada je gotov izvadite ga iz kalupa ali tako da sada testo bude dole,a kruške odgore. Primetićete da su kruške dobile lepu karamel boju,a to je zato što su se pekle u sopstvenom soku.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x

Lost Password