Dezerti, Recepti

Ledene kocke bez glutena,šećera,jaja i mlečnih proizvoda

Sastojci:

1 manja bundeva (ili batat)
4 kašike sirovog kakao praha
3 kašike kokosovog ulja
2 kašike mlevenog badema Stevija
Sastojci za šlag: Konzerva punomasnog kokosovog mleka (Možete koristiti i obično kokosovo mleko, ali dodajte kokosov protein) stevija

Prvi korak: Bundevu ili batat obarite i izgnječite pa ostavite da se ohladi.U blenderu pomešajte bundevu,steviju,kokosovo ulje,kakao i mleveni badem. Dobijenu smesu sipajte u kalup ili posudu koju ste obložili papirom za pečenje pa stavite u zamrzivač da se stegne.

Drugi korak: Kada se kolač stegao umutite šlag od kokosovog mleka. Ukoliko šlag pravite od punomasnog kokosovog mleka, mleko držite cele noći u frižideru. Primetićete da se na mleku odgore izdvojio gušci deo. Uz pomoć kašike u posebnu posudu stavite taj gušći deo.Mikserom umutite šlag i odmah servirajte. Ukoliko koristite obično kokosovo mleko, u njega dodajte 2 kašike kokosovog proteina i izblendirajte.