MLADA ŠARGAREPA U MARINADI(paleo) - UKUSNO I ZDRAVO

MLADA ŠARGAREPA U MARINADI(paleo)

( 4 od 5 )
Loading...
  • 0 mPriprema
  • 0 mKuvanje
  • 0 mSpremno
Odštampaj recept

Mom oduševljenju nije bilo kraja kada sam na pijaci ugledala mladu šargarepu.Odmah sam je zamislila pečenu u rerni u nekoj interesantnoj marinadi.Sa vama delim recept za čiju pripremu vam treba samo par minuta.

Sastojci:

  • nekoliko mladih šargarepa
  • 2 kašike meda
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • malo svežeg djumbira
  • prstohvat himalajske soli
  • list peršuna
  • kašika soka od limuna

Priprema:

  1. Operite mlade šargarepe i odsecite peteljke tako da ostane samo kratki deo,uz pomoć kojih ćete ih okretati prilikom pečenja.
  2. U avanu sjedinite sve sastojke za marinadu,tako što ćete jako pritiskati kako bi ste što više zgnječili djumbir i list peršuna.
  3. Premažite šargarepe marinadom ,a možete se poslužiti i rukama kako biste što bolje utrljali marinadu.
  4. Ostavite da odstoji tako bar pola sata,pa stavite da se peče u rernu, na 180 stepeni oko 40 minuta.Ja volim kada šargarepa ostane tvrda,pa sam pekla nešto kraće.
  5. U toku pečenja,okrenite šargarepe i još jedanput premažite marinadom.

 

Prijatno!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x

Lost Password