Najzdravije knedle sa jagodama,vanila kremom i pistaćima bez glutena,šećera,brašna i mlečnih proizvoda - UKUSNO I ZDRAVO

Najzdravije knedle sa jagodama,vanila kremom i pistaćima bez glutena,šećera,brašna i mlečnih proizvoda

( 0 od 5 )
Loading...
  • 20 mPriprema
  • 15 mKuvanje
  • 35 mSpremno
Odštampaj recept

Sastojci:

  • Sastojci za knedle
  • Sastojci za vanila krem:

Korak po korak

  • Priprema knedli

    Obarite krompir i odmah dok je topao ga izgnjecite i napravite od njega pire.Sacekajte da se u potpunosti ohladi ili najbolje da ga stavite u frižider preko noći. Zatim umesite testo tako sto ćete u ohladjen pire dodati jedno jaje,kašiku ulja i tapioka skrob, kokos,pa mesite rukama testo. Ukoliko bude previše mekano stavite u frižider da se testo stegne. Kada se testo stegne u ruci pravite oblik pogačica na sredinu stavite jagodu ili po želji zdrav džem od jagoda koji ste prethodno zamrznuli i zatvarajte pogačicu tako da dobijete knedlu. Kada dobro zatvorite knedlu rukama još malo oblikujte knedlu kako biste dobili sto lepše oblike. Stavljajte ih da se kuvaju u provreloj vodi 15min (vodite računa na početku da vam se ne zalepe za dno šerpe),a zatim ih vadite( do tada bi trebale da isplivaju na površinu). Kada se knedle skuvaju uvaljajte ih u kokos.

  • Priprema vanila krema

    napravite krem od vanile tako što ćete žumanaca dobro umutiiti sa šećerom i tapioka skrobom.Na ringlu stavite mleko da provri.Kada provri pomerite sa ringle pa dve kašike toplog mleka dodajte u umućena žumanca ,i tu smesu prelite u posudu sa mlekom i vratite na ringlu.Dodajte pred sam kraj vanilin ekstrakst.Smanjite ringlu i sve kuvajte mešajući žicom za mućenje da vam se ne bi napravile grudvice. Knedle prelite vanila kremom,a odgore pospite pistaćima.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x

Lost Password