Kada napolju padne sneg ,a mojom kućom zamirišu knedle sa višnjama,ja to nazivam zimskom idilom.Još kad znam da su one u potpunosti bez šećera,glutena i mlečnih proizvoda jedem ih bez imalo griže savesti. Sigurna sam da će se i vama dopasti ovaj recept za najzdravije knedle.
Obarite krompir i odmah dok je topao ga izgnječite i napravite od njega pire.Sačekajte da se u potpunosti ohladi ili ga stavite u frižider preko noći.
Zatim umesite testo tako sto ćete u ohladjen pire dodati jedno jaje,kašiku ulja i tapioka skrob, pa umesite rukama testo. Ukoliko bude previše mekano stavite u frižider da se testo stegne. Kada se testo stegne u ruci pravite oblik pogačica, na sredinu stavite nekoliko trešanja ili višanja i zatvarajte pogačicu tako da dobijete knedlu. Kada dobro zatvorite knedlu rukama još malo oblikujte knedlu kako biste dobili sto lepše oblike.
Stavljajte ih da se kuvaju u provreloj vodi 15min (vodite računa na početku da vam se ne zalepe za dno šerpe),a zatim ih vadite( do tada bi trebale da isplivaju na površinu).
Dok se knedle kuvaju na malo kokosovog ulja ili ghee putera ispržite mleveni lešnik,pred sam kraj dodajte kokosov šećer lešniku,pa vrele knedle uvaljajte u to. Po želji pospite sa malo mlevenog kokosovog šećera.