Najzdravije knedle sa višnjama i trešnjama bez glutena,šećera,brašna i mlečnih proizvoda - UKUSNO I ZDRAVO

Najzdravije knedle sa višnjama i trešnjama bez glutena,šećera,brašna i mlečnih proizvoda

( 0 od 5 )
Loading...
  • 15 mPriprema
  • 30 mKuvanje
  • 60 mSpremno
Odštampaj recept

Kada napolju padne sneg ,a mojom kućom zamirišu knedle sa višnjama,ja to nazivam zimskom idilom.Još kad znam da su one u potpunosti bez šećera,glutena i mlečnih proizvoda jedem ih bez imalo griže savesti. Sigurna sam da će se i vama dopasti ovaj recept za najzdravije knedle.

Sastojci:

Korak po korak

  • Prvi korak:

    Obarite krompir i odmah dok je topao ga izgnječite i napravite od njega pire.Sačekajte da se u potpunosti ohladi ili ga stavite u frižider preko noći.

  • Drugi korak:

    Zatim umesite testo tako sto ćete u ohladjen pire dodati jedno jaje,kašiku ulja i tapioka skrob, pa umesite rukama testo. Ukoliko bude previše mekano stavite u frižider da se testo stegne. Kada se testo stegne u ruci pravite oblik pogačica, na sredinu stavite nekoliko trešanja ili višanja i zatvarajte pogačicu tako da dobijete knedlu. Kada dobro zatvorite knedlu rukama još malo oblikujte knedlu kako biste dobili sto lepše oblike.

  • Treći korak:

    Stavljajte ih da se kuvaju u provreloj vodi 15min (vodite računa na početku da vam se ne zalepe za dno šerpe),a zatim ih vadite( do tada bi trebale da isplivaju na površinu).

  • Četvrti korak

    Dok se knedle kuvaju na malo kokosovog ulja ili ghee putera ispržite mleveni lešnik,pred sam kraj dodajte kokosov šećer lešniku,pa vrele knedle uvaljajte u to. Po želji pospite sa malo mlevenog kokosovog šećera.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x

Lost Password