U blenderu pomešajte sve sastojke za testo,pa u tiganju na kokosovom ulju ili ghee puteru pecite palačinke.
Od žumanaca napravite fil tako što ćete ih umutiit mikserom.Na ringlu stavite mleko da provri pa dodajte žumanca ,smanjite vatru i dodajte dve kašike tapioka skroba (koje ste prethodno razmutili u malo hladnog mleka).Sve kuvajte mešajući žicom za mućenje da vam se ne bi napravile grudvice.Dodajte vanilin ekstrakt i malo stevije. Ostavite vanila krem da se ohladi.
Trešnje kuvajte na tihoj vatri sve dok se voda koje su trešnje pustile ne zgusne.Po želji dodajte malo stevije.
Filujte palačinke sa vanil kremom,a odgore prelite sa zdravim džemom od trešanja.
Jelena
Jeco draga, hvala na receptu i savetu gde da nabavim tapioku. Upravo sam isprobala i odlične su.
Nisam imala kokosovo mleko ali prošlo je i sa vodom. Pravila sam sa manje jaja, svega dva, ali ispale su vrh. Deci se jako dopadaju, uz njih smo jeli domaću nutelu (ja) i namaz od meda, kakaoa i kokosovog putera (oni).
Umesto stevije koristim eritritol (od stevije imam grčeve), pa eto, možda pomogne nekome informacija.
Pozdrav!
Jelena Balac
Baš mi je drago da vam se dopadaju.Takodje hvala na sugestiji nekom će značiti sigurna sam.
Srdačan pozdrav!