Recept sam osmislila tako što sam kombinovala sastojke koje obožavam i onda vam je svakako jasno da sam dobila idealnu sirovu čokoladnu tortu.
Kremasta je ,sočna i preukusna,a da ne pričamo još i o tome što je možemo jesti bez griže savesti.Ne sadrži ni trunku šećera,bez glutena je ,jaja i mlečnih proizvoda pa je idealna i za mališane.
Delim sa vama recept za ovu preukusnu čokoladnu tortu i verujem da će se kod većine vas naći na meniju u najludjoj novogodišnjoj noći.
Par sati pre pripreme torte ostavite urme potopljene u vodi kako bi omekle i kako biste mogli da skinete ljuske sa njih.Zatim u blenderu umutite urme,mlevene orahe,kokos,kakao i prstohvat himalajske soli.Kada se smesa u potpunosti poveže,nanesite je u okrugao kalup i dobro pritisnite prstima kako biste je svuda ravnomerno naneli.Stavite na kratko u zamrzivač da se kora stegne.
Pomešajte u blenderu urme koje su prethodno bile potopljene u vodi,sa susamovim puterom i tigernut brašnom.Dodajte u fil komadiće sitno iseckane zdrave čokolade.Nanesite ovaj fil preko kore,pa opet vratite u zamrzivač da se fil stegne.
Potopite semenke suncokreta u vodi i ostavite ih da odstoje par sati.Zatim ih izblendirajte u blenderu kako biste dobili kremastu smesu.U to dodajte med i kokosovo ulje ,još jednom izblendirajte kako bi se sastojci sjedinili,pa razlite ovaj fil preko torte.Ponovo vratite u zamrzivač da se stegne.
Nakon najmanje pola sata u zamrzivaču izvadite tortu iz kalupa i isecite.Prilikom serviranja na svako parče stavite jagodu i prelite otopljenom zdravom čokoladom.