Paleo pavlova torta bez šećera,glutena,brašna i mlečnih proizvoda - UKUSNO I ZDRAVO

Paleo pavlova torta bez šećera,glutena,brašna i mlečnih proizvoda

( 0 od 5 )
Loading...
  • 20 mPriprema
  • 60 mKuvanje
  • 2:0 hSpremno
Odštampaj recept

Sastojci:

  • Sastojci za koru:
  • Sastojci za vanila krem:

Korak po korak

  • Prvi korak:

    Napravite krem od vanile tako što ćete žumanaca dobro umutiiti sa šećerom i tapioka skrobom.Na ringlu stavite mleko da provri.Kada provri pomerite sa ringle pa dve kašike toplog mleka dodajte u umućena žumanca ,i tu smesu prelite u posudu sa mlekom i vratite na ringlu.Dodajte pred sam kraj vanilin ekstrakt.Smanjite ringlu i sve kuvajte mešajući žicom za mućenje da vam se ne bi napravile grudvice.Na kraju dodajte ghee maslac i sve dobro promešajte.Ostavite da se u potpunosti ohladi.(najbolje preko noći)

  • Drugi korak:

    Stavite u posudu belanca i so.Krenite polako da mutite mikserom dok ne krene da se pravi pena od belanaca.Zatim dodajte jabukovo sirće povećajte brzinu i mutiite.Zatim krenite da dodajete kašiku po kašiku šećera.Svaki put kad dodate kašiku šećera mutite 5 minuta,pa tako opet sve dok ne potrošite sav šečer.

  • Treći korak:

    Nanesite dobijenu smesu na pleh koji ste obložili papirom za pečenje i pecite oko 60 minuta na 140 stepeni.Kada se ispeče ne otvarajte rernu nego ostavite u rerni dok se ne ohladi,barem nekoliko sati ,a najbolje preko cele noći.

  • Četvrti korak

    Na koru nanesite vanila krem i od gore poredjajte jagode ili voće po želji.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x

Lost Password