Odštampaj recept
Plavi patlidžan ili volite ili ne volite.Ja ga obožavam.Još u kombinaciji sa povrćem,za mene je pravi užitak.Ako ga do sada niste voleli ,isprobajte ovaj recept,a ja vam garantujem da će vam se svideti.
Sastojci:
- 3 veća patlidžana
- 3 pileća filea
- 500 g pečuraka
- nekoliko listova pršute
- dve crvene paprike
- dve tikvice
- 3 čena belog luka
- maslinovo ulje
- so i biber
- kurkuma
- svež bosiljak
Priprema:
- Operite patlidžane i presecite ih po dužini.Izdubite sredinu,pa ih posolite i ostavite najmanje pola sata da puste vodu i gorčinu.
- Za to vreme pripremite piletinu sa povrćem.Iseckajte sitno piletinu,pršutu i svo povrće.Na malo maslinovog ulja prodinstajte piletinu sa pršutom,a onda dodajte papriku.Posle par minuta dodajte pečurke i tikvice,pa na tihoj vatri dinstajte još par minuta,a pred sam kraj dodajte sitno iseckan beli luk i bosiljak.
- Iscedite vodu iz patlidžana,pa ih napunite pripremljenim nadevom.Pecite pola sata u rerni na 200 stepeni pokriveno.Poslednjih 10 minuta otkrite kako bi se patlidžan čamci zapekli.
- Uz to po želji poslužite pire krompir.

Prijatno!