PATLIDŽAN ČAMCI (paleo) - UKUSNO I ZDRAVO

PATLIDŽAN ČAMCI (paleo)

( 0 od 5 )
Loading...
  • 0 mPriprema
  • 0 mKuvanje
  • 0 mSpremno
Odštampaj recept

Plavi patlidžan ili volite ili ne volite.Ja ga obožavam.Još u kombinaciji sa povrćem,za mene je pravi užitak.Ako ga do sada niste voleli ,isprobajte ovaj recept,a ja vam garantujem da će vam se svideti.

Sastojci:

  • 3 veća patlidžana
  • 3 pileća filea
  • 500 g pečuraka
  • nekoliko listova pršute
  • dve crvene paprike
  • dve tikvice
  • 3 čena belog luka
  • maslinovo ulje
  • so i biber
  • kurkuma
  • svež bosiljak

Priprema:

  1. Operite patlidžane i presecite ih po dužini.Izdubite sredinu,pa ih posolite i ostavite najmanje pola sata da puste vodu i gorčinu.
  2. Za to vreme pripremite piletinu sa povrćem.Iseckajte sitno piletinu,pršutu i svo povrće.Na malo maslinovog ulja prodinstajte piletinu sa pršutom,a onda dodajte papriku.Posle par minuta dodajte pečurke i tikvice,pa na tihoj vatri dinstajte još par minuta,a pred sam kraj dodajte sitno iseckan beli luk i bosiljak.
  3. Iscedite vodu iz patlidžana,pa ih napunite pripremljenim nadevom.Pecite pola sata u rerni na 200 stepeni pokriveno.Poslednjih 10 minuta otkrite kako bi se patlidžan čamci zapekli.
  4. Uz to po želji poslužite pire krompir.

Prijatno!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x

Lost Password