PICA OD KARFIOLA - UKUSNO I ZDRAVO

PICA OD KARFIOLA

( 0 od 5 )
Loading...
  • 0 mPriprema
  • 0 mKuvanje
  • 0 mSpremno
Odštampaj recept

Prelaskom na zdraviji način ishrane moram priznati da mi je povremeno nedostajalo parče pice koju svi toliko volimo.Kako sam iz ishrane izbacila gluten,bilo je teško naći neku zamenu za testo.Dok nisam pronašla ovaj recept,isprobala i oduševila se.I nisam pojela samo jedno parče,pojela sam celu picu.Bez griže savesti naravno !

Sastojci za koru:

  • 1  glavica karfiola
  • 3/4 šolje mlevenog badema
  • prstohvat himalajske soli
  • kašičica origana
  • 1/4 chia semenki
  • 3/4 šolje vode

Sastojci za nadev:

  • 2 velika paradajza
  • 100g šampinjona
  • so

Priprema:

U multipraktiku iseckajte karfiol dok ne bude veličine kao pirinač.Chia semenke pomešajte sa vodom i ostavite da odstoje 15min.

Pomešajte brašno badema,sitno samleven karfiol,dodajte so i origano,a u sredini napravite rupu gde ćete sipati chia semenke.Krenite lagano da mesite testo i od tog testa napravite loptu koju ćete uz pomoć ruke oblikovati u plehu kao testo za picu.

Pecite  25min na 180 stepeni dok testo ne dobije zlatno braon boju.

Onda izvadite i dodajte sos od paradajza.

Sos ćete spremiti tako što cete na malo maslinovog ulja izdinstati  sitno iseckane pečurke i paradajz.Dodajte so po ukusu.Ukoliko sos bude previše redak dodajte kašiku pirinčanog ili nekog drugog bezglutenskog brašna.

Kada dodate sos od gore vratite u rernu još 10min da se zapeče.

Kada izvadite picu iz rerne po želji od gore dodajte rukolu.

Uživajte u ovoj zdravoj pici,bez glutena,brašna,jaja i mlečnih proizvoda.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x

Lost Password