Pileće pljeskavice sa tikvicama - UKUSNO I ZDRAVO

Pileće pljeskavice sa tikvicama

( 4 od 5 )
Loading...
  • 20 mPriprema
  • 15 mKuvanje
  • 35 mSpremno
Odštampaj recept

Sastojci:

Korak po korak

  • Prvi korak:

    Za početak izrendajte tikvicu,posolite i ostavite da pusti vodu. Nakon toga ocedite tikvice od viška vode.

  • Drugi korak:

    Piletinu sameljite u multipraktiku sa zvezdastim nožem kako biste dobili mleveno meso. U posudi pomešajte mleveno meso,izrendane tikvice, 1 jaje, miks začina, 2 kašike tapioka skroba,kao i sitno iseckan beli luk.Kao zamenu za tapioka skrob možete koristiti pirinčano brašno. Jako je bitno da dobijete smesu koja se ne raspada i od koje možete da formirate manje loptice. Po potrebi dodajte još brašna.Redjajte loptice na papir za pečenje i svaku pritisnite rukom kako biste dobili oblik pljeskavice. Možete staviti u frižider na sat vremena da pljeskavice odstoje,ali ukoliko nemate vremena dovoljno je ostaviti ih koji minut.

  • Treći korak:

    U dobro zagrejanom tiganju na svinjskoj masti ili ghee maslacu pecite pljeskavice. Potrebno je da sa obe strane dobiju zlatno-smedju boju. Poslužite uz omiljenu salatu.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x

Lost Password