PILETINA U SOSU OD PARADAJZA - UKUSNO I ZDRAVO

PILETINA U SOSU OD PARADAJZA

( 0 od 5 )
Loading...
  • 10 mPriprema
  • 25 mKuvanje
  • 35 mSpremno
Odštampaj recept

Kada je ručak u pitanju često nam ponestane ideja i nismo dovoljno orginalni.Ja uvek moram da ispunim barem tri uslova, da je jako ukusno,da je zdravo i da se dopadne mojoj četvorogodišnjoj ćerki koja je veliki izbirač.Kako smo svi u kući veliki ljubitelji paradajza,poželela sam da pripremim sos od njega,u koji sam dodala pikantnu i sočnu piletinu.

Sastojci:

  • dve glavice crvenog luka
  • tri čena belog luka
  • malo praziluka,
  • 1 kg oljuštenog paradajza
  • 1 pileći file
  • so,biber,kurkuma,svež origano

Priprema:

  1. Na malo maslinovog ulja ili svinjske masti prodinstajte crni i beli luk i po želji malo praziluka.Po potrebi dodajte malo vode.
  2. Posle desetak minuta dodajte sitno iseckanu piletinu i dinstajte je na tihoj vatri zajedno sa lukom.Pored toga što će vašem jelu dati izuzetan ukus nema potrebe da ponavljamo koliko je luk zdrav.
  3. U drugoj šerpi sitno naseckajte oljušten paradajz i na tihoj vatri ga krčkajte bez dodatka vode uz povremeno mešanje.Posle dvadesetak minuta ćete dobiti pikantan i slatkast sos u koji ćete dodati pileće meso.
  4. Dodajte soli i bibera po ukusu,kašičicu kurkume i malo svežeg origana.Krčkajte na tihoj vatri još par minuta i jelo je spremno za serviranje.

Prijatno!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x

Lost Password