Odštampaj recept
Kada je ručak u pitanju često nam ponestane ideja i nismo dovoljno orginalni.Ja uvek moram da ispunim barem tri uslova, da je jako ukusno,da je zdravo i da se dopadne mojoj četvorogodišnjoj ćerki koja je veliki izbirač.Kako smo svi u kući veliki ljubitelji paradajza,poželela sam da pripremim sos od njega,u koji sam dodala pikantnu i sočnu piletinu.
Sastojci:
- dve glavice crvenog luka
- tri čena belog luka
- malo praziluka,
- 1 kg oljuštenog paradajza
- 1 pileći file
- so,biber,kurkuma,svež origano
Priprema:
- Na malo maslinovog ulja ili svinjske masti prodinstajte crni i beli luk i po želji malo praziluka.Po potrebi dodajte malo vode.
- Posle desetak minuta dodajte sitno iseckanu piletinu i dinstajte je na tihoj vatri zajedno sa lukom.Pored toga što će vašem jelu dati izuzetan ukus nema potrebe da ponavljamo koliko je luk zdrav.
- U drugoj šerpi sitno naseckajte oljušten paradajz i na tihoj vatri ga krčkajte bez dodatka vode uz povremeno mešanje.Posle dvadesetak minuta ćete dobiti pikantan i slatkast sos u koji ćete dodati pileće meso.
- Dodajte soli i bibera po ukusu,kašičicu kurkume i malo svežeg origana.Krčkajte na tihoj vatri još par minuta i jelo je spremno za serviranje.

Prijatno!