Odštampaj recept
Kakva je to jesen ako u kuhinji ne zamiriše miris pite od jabuke sa cimetom.Dugo sam tragala dok nisam pronašla recept koji bi bio bez glutena,bez šećera i bez jaja,a da je pritom i jako ukusan.Od kada sam prvi put pripremila ovaj kolač redovno ga pripremam,a ovoga puta sam ga obogatila sa zdravim sladoledom od banane.
Sastojci:
- jedna bundeva(ili dva batata)
- šolja tapioka brašna
- pola šolje kokosa
- kašika svinjske masti
- 3 kašike meda
- malo sode bikarbone
- malo jabukovog sirćeta
Sastojci za fil:
- četri narendane jabuke
- malo limunovog soka
- malo cimeta
- dve kašike meda
Sastojci za sladoled od banane:
- jedna zamrznuta banana
- dve kašike kokosovog proteina
- pola šoljice kokosovog mleka
Priprema:
- Ispecite ili obarite bundevu i napravite pire od nje.U to dodajte tapioka brašno i kokos.Dodajte mast,med,sodu bikarbonu i jabukovo sirće i dobro promešajte sve.Potrebno je da dobijete smesu koja se neće lepiti za prste i koju ćete moći da oblikujete.
- Namažite mašću manji pleh u kome ćete peći ,smesu podelite na dva dela i razvucite prvu koru.
- Zatim pripremite fil tako što ćete prodinstati četri narendane jabuke sa malo limunovog soka.Na kraju dodajte cimet i med.
- Razlite fil preko kore,a preko nje drugu koru od preostale količine.
- Peći u rerni na 180 stepeni 30 minuta.
- Pripremite zdrav sladoled od banane,tako što ćete u blenderu pomešati jednu zamrznutu bananu,dve kašike kokosovog proteina i pola šoljice kokosovog mleka.Prilikom serviranja prelite pitu od jabukama sa ovim sladoledom i javorovim sirupom i uživajte bez griže savesti.

Prijatno!