Potaž od karfiola (paleo) - UKUSNO I ZDRAVO

Potaž od karfiola (paleo)

( 0 od 5 )
Loading...
  • 0 mPriprema
  • 0 mKuvanje
  • 0 mSpremno
Odštampaj recept

Koliko leti volim da uživam u osvežavajućim smoothie napicima,tako u jesenjim danima volim da uživam u toplim i preukusnim potažima.Velika prednost je što kroz njih možemo uneti svo ono povrće koje ne volimo previše,a ukus potaža je uz malo začina više nego ukusan.Kada je karfiol u pitanju najčešće ga unosim kroz čorbice i potaže,a to je jedini način na koji ga konzumira i moja četvorogodišnja ćerka.

Sastojci:

  • manja glavica karfiola
  • nekoliko manjih šargarepa
  • pola korena celera
  • pola glavice crvenog luka
  • dva čena belog luka
  • malo praziluka
  • djumbir
  • kurkuma
  • biber
  • so
  • svinjska mast (ili maslinovo ulje)

Priprema:

  1. Sitno iseckajte crveni luk,beli luk i praziluk pa na malo svinjske masti prodinstajte,dodavajući vodu ukoliko je potrebno.
  2. Zatim dodajte sitno iseckan karfiol,šargarepu i koren celera.
  3. Nalite vodu u visini povrća ,posolite,pobiberite i dodajte kurkumu.Ukoliko imate bujon dodajte njega umesto vode.
  4. Kuvajte oko 20 minuta dok povrće ne omekne,pa u blenderu ili uz pomoć štapnog miksera umutite povrće tako da dobijete potaž.Zbog izuzetnon jake boje kurkume potaž će biti narandžaste boje.

Prijatno!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x

Lost Password