PUNJENE PEČURKE - UKUSNO I ZDRAVO

PUNJENE PEČURKE

( 4 od 5 )
Loading...
  • 0 mPriprema
  • 0 mKuvanje
  • 0 mSpremno
Odštampaj recept

Otišla sam jutros na pijacu po jagode.Obožavam pijace.Uvek sam verovala u to da je sve što kupujemo tamo zdravije i da je svakako manje prskano od svega što nalazimo po prodavnicama.Onda sam ugledala zovu.Obožavam njen miris.Dok mi je  prodavačica objašnjavala kako se priprema, poželela sam ćerki da spremim sok i kupila sam je.

A onda sam ugledala sremuš i pečurke i odmah sam dobila inspiraciju za ručak .U pitanju su punjene pečurke.Znala sam da ću ovaj recept podeliti sa vama,jer je preukusan i zdrav.I zato volim pijace ,jer uvek neplanirano dobijem inspiraciju.

Sastojci:

  • 400g šampinjona
  • manja veza sremuša
  • dva mlada crna luka
  • nekoliko prokelja
  • malo pršute
  • dva paradajza
  • maslinovo ulje
  • morska so
  • biber

Priprema:

Za početak svo povrće operite i iseckajte što sitnije.U tiganju na malo maslinovog ulja izdinstajte mladi luk i sitno naseckanu pršutu.Posle par minuta dodajte sitno iseckan paradajz i nastavite sa dinstanjem na tihoj vatri.

Zatim dodajte sremuš i prokelj,posolite i pobiberite.Dinstajte još par minuta.

Pečurke operite,izvadite peteljke,poredjajte u posudu kojoj ćete peći i punite ih pripremljenim nadevom.

Stavite ih da se peku u rernu, 20 minuta na 180 stepeni.

Kada se ispeku od gore ih pospite sa još malo svežeg sremuša sitno naseckanog.

Jako pikantne,mekane i sočne.Ove pečurke ćete obožavati!

Prijatno!

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x

Lost Password