Otišla sam jutros na pijacu po jagode.Obožavam pijace.Uvek sam verovala u to da je sve što kupujemo tamo zdravije i da je svakako manje prskano od svega što nalazimo po prodavnicama.Onda sam ugledala zovu.Obožavam njen miris.Dok mi je prodavačica objašnjavala kako se priprema, poželela sam ćerki da spremim sok i kupila sam je.
A onda sam ugledala sremuš i pečurke i odmah sam dobila inspiraciju za ručak .U pitanju su punjene pečurke.Znala sam da ću ovaj recept podeliti sa vama,jer je preukusan i zdrav.I zato volim pijace ,jer uvek neplanirano dobijem inspiraciju.
Sastojci:
Priprema:
Za početak svo povrće operite i iseckajte što sitnije.U tiganju na malo maslinovog ulja izdinstajte mladi luk i sitno naseckanu pršutu.Posle par minuta dodajte sitno iseckan paradajz i nastavite sa dinstanjem na tihoj vatri.
Zatim dodajte sremuš i prokelj,posolite i pobiberite.Dinstajte još par minuta.
Pečurke operite,izvadite peteljke,poredjajte u posudu kojoj ćete peći i punite ih pripremljenim nadevom.
Stavite ih da se peku u rernu, 20 minuta na 180 stepeni.
Kada se ispeku od gore ih pospite sa još malo svežeg sremuša sitno naseckanog.
Jako pikantne,mekane i sočne.Ove pečurke ćete obožavati!
Prijatno!