ROLAT SA VANILA KREMOM BEZ GLUTENA,ŠEĆERA I MLEČNIH PROIZVODA - UKUSNO I ZDRAVO

ROLAT SA VANILA KREMOM BEZ GLUTENA,ŠEĆERA I MLEČNIH PROIZVODA

( 5 od 5 )
Loading...
  • 30 mPriprema
  • 30 mKuvanje
  • 2:0 hSpremno
Odštampaj recept

 

   

Sastojci:

  • Sastojci za rolat:
  • Sastojci za vanila krem:

Korak po korak

  • Prvi korak:

    Prvo napravite krem od vanile tako što ćete žumanaca dobro umutiiti sa šećerom ,najbolje mikserom.Na ringlu stavite mleko da provri.Kada provri pomerite sa ringle pa dodajte umućena žumanca ,vanilin ekstrakt i dodajte dve kašike tapioka skroba (koje ste prethodno razmutili u malo hladnog mleka).Smanjite ringlu i sve kuvajte mešajući žicom za mućenje da vam se ne bi napravile grudvice.Ostavite vanila krem da se ohladi.

  • Drugi korak:

    Sameljite kokosov šećer tako da naprivete prah.Pomešajte ga sa tapioka skrobom.Ostavite sa strane.

  • Treći korak:

    Stavite u posudu belanca i so.Krenite polako da mutite mikserom dok ne krene da se pravi pena od belanaca.Zatim dodajte jabukovo sirće povećajte brzinu i mutiite.Zatim krenite da dodajete kašiku po kašiku šećera.Svaki put kad dodate kašiku šećera mutite 5 minuta,pa tako opet sve dok ne potrošite sav šečer.

  • Četvrti korak

    Nanesite dobijenu smesu na pleh koji ste obložili papirom za pečenje i pecite oko 30 minuta na 170 stepeni.Kada se ispeče ne otvarajte rernu nego ostavite u rerni dok se ne ohladi.

  • Peti korak

    Na koru nanesite vanila krem i pažljivo uvite.Po želji dodajte voće po želji.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x

Lost Password