Odštampaj recept
Veliki sam ljubitelj šargarepe,ali je do sada nisam koristila u pripremi kolača.Kako sam već dugo planirala da je isprobam u slatkom receptu,kada sam napravila tahini pastu,odmah mi je sinula ideja da bi se savršeno uklopila sa šargarepom.A onda sam pustila mašti na volju i dobila jedan preukusan i zdrav kolač.

Sastojci za koru:
- 6 kašika tahini paste
- 1 veća narendana šargarepa
- 3 šoljice kokosa
- 2 kašike kokosovog proteina
- prstohvat morske soli
- 3 kašike javorovog sirupa ili meda
- šoljica kokosovog ili bademovog mleka
- ekstrakt vanile
- malo cimeta
Sastojci za fil:
- pola šolje semenki suncokreta
- dve kašike kokosovog ulja
- pola šoljice punomasnog kokosovog mleka
- dve kašike javorovog sirupa (ili meda)

Priprema:
- U blenderu pomešajte sve sastojke za koru,pa je nanesite u posudu koju ste prethodno obložili papirom za pečenje.Dobro pritisnite prstima,pa stavite na pola sata u zamrzivač.
- Semenke potopite u vodi najmanje nekoliko sati,a najbolje preko noći,pa pomešajte sa kokosovim uljem i mlekom.Dodajte zasladjivač po želji.Fil nanesite preko kore i vratite u zamrzivač još pola sata.

Prijatno!