SVINJSKA PLEĆKA SA KARAMELIZOVANIM LUKOM I ŠLJIVAMA - UKUSNO I ZDRAVO

SVINJSKA PLEĆKA SA KARAMELIZOVANIM LUKOM I ŠLJIVAMA

( 5 od 5 )
Loading...
  • 30 mPriprema
  • 2:0 hKuvanje
  • 2:30 hSpremno
Odštampaj recept

Kada jednom isprobate svinjsku plećku sa karamelizovanim lukom i šljivama u jedno sam sigurna,a to je da  će to postati vaše omiljeno jelo.Sočno i preukusno,a istovremeno zdravo.Idealno je za nedeljni ručak kada se oko stola okupi cela porodica.

Ingredients

  • Sastojci za karamelizovan luk:
  • Sastojci za svinjsku plećku:

Korak po korak

  • Svinjska plećka:

    Noć pre spremanja mesa potopite svinjsku plećku u marinadu od maslinovog ulja,meda,belog vina,senfa i začina i ostavite preko noći u frižideru.Sutradan pecite u rerni na 220 stepeni oko 2 sata. Kada meso bude gotovo biće jako mekano kada ga pipnete viljuškom.Možete ga odmah servirati,a ukoliko želite možete ga iseći na manje parčiće.Svaki komad umotajte u parče slanine i pričvrstite štapićem za ražnjiće.Vratite u rernu na 5 minuta kako bi se slanina zapekla.

  • Karamelizovani luk sa šljivama:

    Oljuštite luk i isecite na kolutove.U šerpicu stavite luk,sitno iseckane suve šljive ,dodajte malo maslinovog ulja i na niskoj temperaturi dinstajte 15 minuta.Nakon 15 minuta dodajte med i nastavite sa dinstanjem na niskoj temperaturi još 30 minuta.Znaćete da je gotovo kada luk u potpunosti omekne i dobije tamniju boju.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x

Lost Password