Pogačice koje se svakog dana prave u mojoj kući su tapioka pogačice.One su najpribližnije klasičnom pecivu na čiji ukus smo navikli,a njihova najveća prednost je što u njima nema glutena,šećera i mlečnih proizvoda kao ni jaja i orašastih plodova.Tako da ukoliko imate problema sa alergijama na hranu ove pogačice su idealne za vas.
Mogu se služiti uz slane namaze poput pašteta ili pesto namaza,kao i uz slatke namaze poput zdravog džema.Ja sam danas odlučila da to bude zdrav namaz od bundeve i belog luka.
Takodje one su idealan predlog za novogodišnje posluženje zato obavezno isprobajte ovaj recept .
Pomešajte sve suve sastojke pa im zatim dodajte sve vlažne sastojke.Sve dobro promešajte dok se sastojci ne sjedine, pa formirajte male loptice.Redjajte ih na pleh obložen papirom za pečenjen tako da svaku pritisnite dlanom kako bi dobila oblik pogačice.
Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni 20 minuta.
Obarite bundevu i napravite od nje pire.Dodajte beli luk u prahu,konopljino ulje i bosiljak i sve izblendirajte.Nanesite namaz od bundeve na pogačice i poslužite.