TORTA SA DŽEMOM OD KAJSIJA - UKUSNO I ZDRAVO

TORTA SA DŽEMOM OD KAJSIJA

( 5 od 5 )
Loading...
  • 0 mPriprema
  • 0 mKuvanje
  • 0 mSpremno
Odštampaj recept

U jučerašnjem postu sam sa vama podelila recept za zdrav džem od kajsija,a danas sam ga iskoristila za pripremu preukusne torte.Takodje sam iskoristila i jako zdrav i ukusan namaz Naturelu sa rogačem.

Moram priznati da kad sam krenula da pravim ovu tortu nisam ni sanjala kakvu ću savršenu kombinaciju ukusa dobiti.Kada su se spojili pečeni bademi,sa filom od indijskog oraha,džemom od kajsija i namazom od rogača,jedno je bilo sigurno,da će mi od danas ovo biti omiljena torta..

Sastojci za koru:

  • činija mlevenih badema
  • 10 mekih urmi (potopljenih u vodi)
  • prstohvat morske soli
  • malo vanile

Sastojci za prvi fil:

  • činija natopljenih indijskih oraha
  • 2 kašike meda
  • 2 kašike kokosovog putera ili kokosovog ulja

Sastojci za drugi fil:

Sastojci za treći fil:

Priprema:

  1. U blenderu pomešajte sve sastojke za koru i razvucite je u manju posudu koju ste obložili papirom za pečenje.Prstima dobro pritisnite,kako bi ste je ravnomerno naneli. Stavite u zamrzivač da se stegne.
  2. Za to vreme u blenderu pomešajte sastojke za fil i kada se kora stegne,razvucite fil od indijskih oraha preko nje.Vratite u zamrzivač.
  3. Kada se fil stegne izvadite i preko njega namažite zdrav džem od kajsija.Recept pogledajte ovde.
  4. Sačekajte pola sata da se fil od džema stegne i nanesite naturelu sa rogačem.Vratite ponovo u zamrzivač.
  5. Posle sat vremena izvadite iz zamrzivača,sačekajte oko 20 min i pažljivo secite sa oštrim nožem,jer će se fil sa džemom zbog prisustva vode u sebi najviše stegnuti.

Prijatno!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x

Lost Password