UKUSAN I ZDRAV GIROS - UKUSNO I ZDRAVO

UKUSAN I ZDRAV GIROS

( 4 od 5 )
Loading...
  • 15 mPriprema
  • 45 mKuvanje
  • 60 mSpremno
Odštampaj recept

 

 

Sastojci

  • Sastojci za caciki
  • Sastojci za tortilje
  • Ostali sastojci

Korak po korak

  • Prvi korak:

    Za početak marinirajte svinjsku plećku tako što ćete je preliti mešavinom maslionovog ulja i jabukovog sirćeta da prekrije meso.Tu dodajte nekoliko naseckanih čenova belog luka,kao i sve ostale začine i ostavite da se meso marinira najmanje 5 sati. Nakon mariniranja pecite ga u poklopljenoj posudi na 200 stepeni,a poslednjih pola sata otkrite da se lepo zapeče.Ono što je jako bitno da meso ostane mekano i sočno da možete viljuskom da ga odvajate na manje delove.

  • Drugi korak:

    Pripremite caciki tako što ćete u blenderu pomešati sve sastojke i po potrebi dodati vodu kako bi se što bolje umutilo.Na kraju dodajte izrendan krastavac koji ste prethodno posolili i ocedili od viška vode.

  • Treći korak:

    Tortilje pripremite tako što ćete u blenderu pomešati sve sastojke i pecite u rerni na papiru za pečenje oko 20 minuta na 180 stepeni.

  • Četvrti korak

    Na kraju nafilujte tortilje cacikijem,poredjajte meso,paradajz i stavite pomfrit od batata.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x

Lost Password