Za početak marinirajte svinjsku plećku tako što ćete je preliti mešavinom maslionovog ulja i jabukovog sirćeta da prekrije meso.Tu dodajte nekoliko naseckanih čenova belog luka,kao i sve ostale začine i ostavite da se meso marinira najmanje 5 sati. Nakon mariniranja pecite ga u poklopljenoj posudi na 200 stepeni,a poslednjih pola sata otkrite da se lepo zapeče.Ono što je jako bitno da meso ostane mekano i sočno da možete viljuskom da ga odvajate na manje delove.
Pripremite caciki tako što ćete u blenderu pomešati sve sastojke i po potrebi dodati vodu kako bi se što bolje umutilo.Na kraju dodajte izrendan krastavac koji ste prethodno posolili i ocedili od viška vode.
Tortilje pripremite tako što ćete u blenderu pomešati sve sastojke i pecite u rerni na papiru za pečenje oko 20 minuta na 180 stepeni.
Na kraju nafilujte tortilje cacikijem,poredjajte meso,paradajz i stavite pomfrit od batata.