Dezerti, Recepti

Voćni tart bez glutena,brašna,šećera i mlečnih proizvoda

Sastojci:

2 šolje bademovog brašna ( možete koristiti i mleveni badem)
1 jaje
1/2kašičice ekstrakta vanile
prstohvat soli
1/4šolje otopljenog ghee maslaca
Stevija ili 4 kašike meda (Po želji dodajte malo kokosovog brašna)

Prvi korak: Za početak napravite krem od vanile tako što ćete žumanaca dobro umutiiti sa šećerom i tapioka skrobom.Na ringlu stavite mleko da provri.Kada provri pomerite sa ringle pa dve kašike toplog mleka dodajte u umućena žumanca ,i tu smesu prelite u posudu sa mlekom i vratite na ringlu.Dodajte pred sam kraj vanilin ekstrakt.Smanjite ringlu i sve kuvajte mešajući žicom za mućenje da vam se ne bi napravile grudvice.Na kraju dodajte ghee maslac i sve dobro promešajte.Ostavite da se ohladi.( ghee maslac dodajemo samo da bi se fil stegao,tako da taj korak možete i preskočiti ukoliko ne želite da fil bude čvrst)
Drugi korak: Za to vreme spremite koru tako što ćete pomešati sve sastojke i dobijeno testo naneti u kalup za tart (najbolje silikonski). Ono što je bitno da uradite kako se testo ne bi izdeformisalo jeste da kada testo dobro rukama utisnete u kalup,da odgore stavite papir za pečenje i nešto teško poput pirinča ili pasulja.

Treći korak: Pecite od 10-15min. Ostavite da se testo u potpunosti ohladi pa izvadite iz kalupa. Od gore nanesite vanila fil. I poredjajte voće po želji. Ja sam koristila borovnice,maline i breskve.