ZDRAV CHEESECAKE OD MALINA (paleo) - UKUSNO I ZDRAVO

ZDRAV CHEESECAKE OD MALINA (paleo)

( 3 od 5 )
Loading...
  • 0 mPriprema
  • 0 mKuvanje
  • 0 mSpremno
Odštampaj recept

Volim da smišljam recepte.Naravno nikada ne mogu da  izmislim nešto potpuno novo,ali ne plašim se da kombinujem sa raznim ukusima i tako dobijem nešto orginalno,ukusno i zdravo.Tako je i sa ovim receptom za zdrav cheesecake. Pomislila sam zašto ne bih napravila zdravu verziju te torte i to naravno bez mlečnih proizvoda.Kombinovala sam razne sastojke i dobila osvežavajuću i preukusnu tortu.

Ono što je jako bitno da znate,a to je da ne morate da pravite torte u ogromnim kalupima.Izaberite bilo koju manju plastičnu posudu koju imate i prilagodite količinu vašim potrebama.Kada nemam goste uvek pravim u manjim posudama,a ako mi se svidi recept uvek ga ponovim.Ove mere će vam biti dovoljne za jednu takvu manju posudu.

Sastojci za koru:

  • pola šolje mlevenih badema
  • 10 mekih urmi
  • malo nastrugane vanile
  • kašika kokosa

Sastojci za prvi fil:

  • pola šolje natopljenih indijskih oraha
  • četri kašike kokosovog putera
  • dve kašike meda

Sastojci  za drugi fil:

  • pola šolje malina
  • tri male kašikice želatina u prahu (ja sam koristila govedji)
  • dve kašike soka od limuna
  • dve kašike meda

Priprema:

1 .U manjoj plastičnoj ili silikonskoj posudi,razvucite koru od badema koju ste dobiili tako što ste u blenderu pomešali sve sastojke za koru.Kao i uvek,stavite koru u zamrzivač da se stegne.

2. Za to vreme u blenderu pomešajte indijske orahe,kokosov puter i med dok ne dobijete glatku teksturu bez gromuljica.Razlite fil preko kore i vratite u zamrzivač na nekoliko sati da se dobro stegne.

3.Kada ste sigurni da se drugi sloj dobro stegnuo,mozete početi sa spremanjem trećeg fila.U blenderu umutite maline kako biste dobili sok od njih.Zatim u šerpicu dodajte sok od malina, sok od limuna,med i na tihoj vatri mešajte uz dodavanje želatina.

4.Mešajte nekoliko minuta na tihoj vatri dok se želatin u potpunosti ne rastopi.Nemojte se uplašiti jer će drugi fil biti potpuno tečan,on će se u zamrzivaču stegnuti i pretvoriti u želatinastu smesu.Zato je jako bitno da vam se druga kora dobro stegne.

5.Razlite fil sa želatinom preko drugog fila i vratite u zamrzivač na par sati da se stegne.

6.Izvadite pola sata pre serviranja.

Uživajte u ovoj osvežavajućoj i zdravoj torti!

Komentari (2)

  • Duki

    Ova torta izgleda primamljivo, nameravam da je pravim pošto treba da mi dođu gosti koji ne jedu jaja i mleko. Zanima me samo kolika je Vaša posudica u kojoj pravite, da mi ne bude malo za goste? 🤔

    • Jelena Balac

      u pitanju je manji kalup, tako da ukoliko pravite za goste povecajte sve kolicine. 🙂

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x

Lost Password