Odštampaj recept
Sastojci za sladoled:
- 3 zamrznute banane
- šoljica svežih borovnica
- pola šoljice punomasnog kokosovog mleka
- ekstrakt vanile
Sastojci za čokoladni preliv:
- 3 kašike semenki suncokreta
- kašika sirovog kakaa
- dve kašike meda
- kašika kokosovog ulja
Priprema:
- U blenderu pomešajte sitno iseckane zaledjene banane sa kokosovim mlekom i vanilom.
- Polovinu dobijene smese sipajte u kalupe za sladoled i stavite u zamrzivač da se stegne.
- U drugu polovinu dodajte borovnice,izblendirajte i napunite drugu polovinu kalupa ,pa opet vratite u zamrzivač.
- Za čokoladni preliv prvo potopite semenke suncokreta u vodu na par sati,pa ih onda izblendirajte sa kakaom,kokosovim uljem i medom.
- Kada se sladoled stegne premažite ga čokoladim prelivom i po želji pospite seckanim bademima.
- Sladolede držite u zamrzivaču.

Prijatno!