Odštampaj recept
Jedna od omiljenih poslastica svakog deteta je svakako čokoladica.Ja sam se potrudila da osmislim recept koji će biti zdrav,ali jednako ukusan za moju ćerku.Bez šečera,bez glutena i bez mlečnih proizvoda,ova čokoladica je svakako nešto najzdravije što možemo ponuditi našoj deci.

Sastojci za koru:
- šolja kokosovog brašna
- 4 kašike konopljinog proteina
- 2 kašike sirovog kakao praha
- 3 kašike meda
- 1/4 šolje bademovog mleka
- 1/2 šolje putera od lešnika (ili bilo kog drugog zdravog putera)
Sastojci za fil:
- 6 kašika susamovog putera ili bilo kojeg drugog putera od orašastih plodova ili semenki
- 2 kašike kokosovog ulja
- 2 kašike javorovog sirupa( ili meda)
Sastojci za čokoladni preliv:
- čokolada sa 80% kakaa
- kašika kokosovog ulja

Priprema:
- Pomešajte kokos,kakao prah i protein.Zatim dodajte puter i dobro promešajte.Za kraj dodajte mleko pa nastavite sa mešanjem dok se sve dobro ne sjedini.
- Obložite četvrtastu posudu sa papirom za pečenje,pa razvucite koru.Dobro pritisnite rukama kako biste je svuda ravnomerno naneli,pa stavite u frižider da se stegne.
- Zatim u mikrotalasnoj pomešajte sve sastojke za fil dok se ne rastope.Uz pomoć kašike promešajte kako bi se svi sastojci sjedinili,pa razlite preko kore.Vratite u frižider da se fil stegne.
- Kada se fil stegne izvadite iz posude,pa secite na štanglice i uvaljajte u čokoladu,koju ste prethodno istopili u mikrotalasnoj sa kašikom kokosovog ulja.S obzirom da svaka čokolada ima odredjen procenat šećera ukoliko želite da ga u potpunosti izbegnete, napravite sami zdravu čokoladu ,a recept imate ovde.
- Vratite u frižider da se stegne.

Prijatno!