ZDRAVE ČOKOLADNE BANANICE - UKUSNO I ZDRAVO

ZDRAVE ČOKOLADNE BANANICE

( 4 od 5 )
Loading...
  • 10 mPriprema
  • 0 mKuvanje
  • 10 mSpremno
Odštampaj recept

Ajmo sad malo o omiljenom dečijem slatkišu bananicama. Ljubav prema ovom slatkišu se prenosi sa generacije na generaciju,a kod odraslih često bude sećanje na neke dane detinjstva. Moj deda je uvek imao u džepu po par bananica i uvek smo se radovali njegovom dolasku. Danas nažalost mnogo više znam o tom slatkišu,ali zato danas na moju veliku radost imam priliku da menjam svest kod mnogih roditelja,pa se tako nadam da će se mnoga deca za 10god sećati detinjstva po banani uvaljanoj u čokoladi koja je bila neverovatno ukusna. Nažalost surova istina je da kupovna bananica imaa čak 37-68% šećera i samo 21-25% čokolade!

Imajući u vidu da slatkiši napunjeni šećerom znatno podižu šećer u krvi. To uzrokuje lučenje velike količine insulina, pa nastupa nagli pad šećera u krvi i odmah zatim javlja se želja za novom količinom slatkiša. I tako se pokreće se začarani krug. To sve može uzrokovati gojaznost ali i dijabetes.

Nažalost često smo omadjijani lepšim izgledom upakovane hrane ,nego onim što sami napravimo. Ali kad jednom shvatite sve prednosti domaće pripremljene hrane nećete sebi dozvoliti da tu čaroliju propustite🙏

Kupovna bananica
Sastojci:
Šećer
Glukozni sirup
Voda
Kakao masa
Dekstroza
Kakao maslac
Sredstvo za želiranje E 406
Boja E150d
Limunska kiselina
Belance u prahu
Emulgatori (sojin lecitin i E476)
Arome
Proizvod može sadržati tragove kikirikija,jezgrastog voća,glutena i mleka.

Pogledajte u nastavku šta vam je potrebno za domaće čokoladne bananice.

Sastojci:

Korak po korak

  • Priprema:

    Sveže banane presecite na pola,pa svaku polovinu uzduž na još četiri dela. Gledajte da banane ne budu mekane,a i ukoliko jesu samo ih pre potapanja u glazuru stavite na kratko u zamrzivač. Napravite čokoladu od otopljenog meda,kokosovog ulja i kakaa, pa svaku "bananicu" umočite u čokoladu. Redjate na papir za pečenje i stavite na kratko u frižider ili zamrzivač da se čokolada stegne.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x

Lost Password