U svom sastavu lan ima mnoštvo korisnih materija (vitamine E i B, kalcijum, magnezijum, kalijum, selen, cink, fosfor)
Zahvaljujući pozitivnom dejstvu vlakana na digestivni trakt, reguliše crevnu floru koju ujedno i obnavlja i tako eliminiše toksine iz organizma. Naročito se preporučuje laneno seme protiv zatvora.
Na želudac deluje oblažući njegovu sluzokožu i tako smanjuje probleme s povećanom kiselinom.Pozitivno deluje na nervni i imunološki sistem.
Sastojci:
Priprema:
U posudi pomešajte sve suve sastojke.Zatim dodajte dve kašike maslinovog ulja i čašu tople vode,pomešajte sve zajedno i razvucite u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.Od gore pospite sa semenkama susama i lana.Ja sam koristila i kim,a ukoliko ga ne volite slobodno ga izostavite.
Pecite oko 20min u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.Kada se ispeče sačekajte da se ohladi pa tek onda isecite.
Uživajte u ovim zdravim pločicama.