ZDRAVI KEKSIĆI BEZ GLUTENA,ŠEĆERA I MLEČNIH PROIZVODA - UKUSNO I ZDRAVO

ZDRAVI KEKSIĆI BEZ GLUTENA,ŠEĆERA I MLEČNIH PROIZVODA

( 0 od 5 )
Loading...
  • 20 mPriprema
  • 20 mKuvanje
  • 40 mSpremno
Odštampaj recept

Sastojci:

Korak po korak

  • Prvi korak:

    Suvo voće potopite u vodi na par sati,pa ga nakon toga izvadite iz vode i izblendirajte sa kakao prahom. U multipraktiku pomešajte omekšali ghee maslac sa jajima.Sve to možete umutiti i sa mikserom. Dodajte med pa nastavite da mutite.

  • Drugi korak:

    U odvojenoj posudi pomešajte brašno badema,kokosa i tapioka skrob. Tu dodajte so ,sodu bikarbonu i iseckane orahe. Dobro sve sjedinite pa kašikom dodajte smesu u multipraktik gde ste umutili jaja sa maslacem. Kada se sve poveže na kraju dodajte ekstrakt vanile i izblendirano suvo voće sa kakaom. Dobijenu smesu uvite u providnu foliju i stavite na sat vremena u frižider.

  • Treći korak:

    Nakon toga odvajajte male komadiće testa i pravite loptice. Redjajte ih na papir za pečenje,ali vodite računa da ostavite razmak izmedju njih jer će se prilikom pečenja keksići raširiti. Pecite keksiće oko 15minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Imajte u vidu da su keksići mali i da će im u zavisnosti od jačine rerne , biti potrebno i manje vremena da se ispeku.

Komentari (2)

  • Dragana

    Zvuce interesantno. Gde moze da se nadje tapioka skrob?

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x

Lost Password