ZIMSKE LEDENE KOCKE BEZ GLUTENA,JAJA,ŠEĆERA I MLEČNIH PROIZVODA - UKUSNO I ZDRAVO

ZIMSKE LEDENE KOCKE BEZ GLUTENA,JAJA,ŠEĆERA I MLEČNIH PROIZVODA

( 3.5 od 5 )
Loading...
  • 20 mPriprema
  • 0 mKuvanje
  • 30 mSpremno
Odštampaj recept

Obožavam cveklu u salatama,ali ovog puta sam rešila da je isprobam i u kolačima.I nisam se pokajala.Osim što je mom kolaču dala prelepu boju,dala je i odličan ukus.Sigurna sam da ću je od sada mnogo češće koristiti u kolačima.

 

Ingredients

  • Sastojci za koru:
  • Sastojci za fil:
  • Sastojci za čokoladnu glazuru:

Korak po korak

  • Prvi korak:

    U blenderu pomešajte urme sa mlevenim lešnicima i prstohvatom morske soli,pa nanesite dobijenu smesu u kockastu posudu ili kalup.Stavite u zamrzivač na kratko da se stegne.

  • Drugi korak:

    Za početak obarite cveklu dok ne bude u potpunosti mekana.Kada se skuva i malo prohladi izblendirajte je sa susamovim puterom,medom i kokosovim uljem pa dobijeni fil nanesite preko kore.Stavite u zamrzivač da se stegne.

  • Treći korak:

    Pomešajte otopljeno kokosovo ulje, med i kakao.Dobijenom čokoladnom glazurom prelite fil pa vratite na kratko u zamrzivač da se stegne.Secite u obliku kocki.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x

Lost Password